Министър Искра Михайлова награди отличилите се участници във второто издание на Европейска седмица за намаляване на отпадъците

 Министър Искра Михайлова награди отличилите се участници във второто издание на Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Награди за екологичните си инициативи получиха детски градини, ученици, фирми и общини

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова и заместник- министрите Чавдар Георгиев и Дин Онбаши участваха в церемония по връчване на награди на отличилите се участници във второто издание на Европейска седмица за намаляване на отпадъците, която се проведе от 16 – 24 ноември 2013 г.

Награди за екологичните си инициативи получиха Младежки информационно-консултантски център „ЯКО“– Смолян, Обединено детско заведение “Васил Левски”, Карлово, Първа частна математическа гимназия и ЧНУ „Питагор“, фирма за производство на велосипеди „МАКС ЕВРОПА“ – с. Царацово, община Марица, община Несебър, район “Южен” на община Пловдив и РИОСВ-Смолян.

Министър Михайлова поздрави наградените и каза, че „участието на всички, които допринесоха със своите конкретни проекти, показва колко разнородно може да бъде нашето лично участие, участието на всеки гражданин, на всяка организация и фирма, за да може да се модернизира и подобри управлението на отпадъците, за да станат трите „Р“- та в Европейската седмица част от ежедневието на българските граждани и за да провеждаме модерна политика по управлението на отпадъците“.

За втора поредна година България участва в европейската инициатива, а национален координатор бе Асоциацията на еколозите от общините в България. Нейни представители съобщиха по време на церемонията, че тази година Европейската седмица за намаляване на отпадъците се разширява с още една инициатива – Европейски ден за почистване, който ще се състои на 10 май.

Вирни се горе