Мелемов и Стилианидис се договориха Смолян и Ксанти да имат общ интернет сайт „Два града без граници”

Мелемов и Стилианидис се договориха Смолян и Ксанти да имат общ интернет сайт „Два града без граници”

До шест месеца Смолян и Ксанти ще имат общ интернет сайт „Два града без граници”, който ще дава информация за туристическите атракции и природните забележителности на побратимените общини. За това се договориха по време на работната среща в Ксанти кметът Николай Мелемов и колегата му Михалис Стилианидис, съобщиха от пресцентъра на общината.

Градоначалниците дискутираха теми свързани с развитието на туризма, спорта, културата, общи европроекти и бъдещото сътрудничество между двете общини. Проведохме среща със зам.-областния управител на Източна Македония и Тракия Фотис Каралидис, който отговаря за областта на Ксанти, за да се информираме докъде са стигнали строително-монтажните дейности по трансграничния път Рудозем –Ксанти. Информацията, която получихме е, че една част от строителството ще приключи до 2013 г., а уверението им е че от началото на 2014 г., ще се работи усилено по останалата част и в 2015-1016 г. пътят от тяхна страна ще е готов, коментира Мелемов. Той е провел среща и с бившия областен управител на Ксанти Георгиос Павлидис. Той е приятел на България и Смолян и продължава да работи за трансграничното сътрудничество между двете общини. Гръцкият политик е поел ангажимент да съдейства на правителствено ниво и лично с премиера Самарас за по-бързото отваряне на пункта при Рудозем.

С Мелемов беше и неговият заместник Марин Захариев. Те проведоха среща и с кмета на Авдира Василис Чолакидис, за да се информират как върви изпълнението на проекта "Биоразнообразието в Родопите и езерото Вистонида – предпоставка за икономически растеж, чрез активно териториално сътрудничество".Новините по проекта са много добри и от двете страни на границата и се очаква основните строителни работи в България и Гърция да приключат да края на тази година.

Кметът Мелемов определи първата работна среща в Ксанти като много ползотворна. Тя се осъществи по покана на колегата му Стилианидис.

Вирни се горе