Мелемов: До месец и половина в Мугла ще има интернет

Мелемов: До месец и половина в Мугла ще има интернет

До месец и половина в Мугла ще има Интернет. Така хората тук няма да се чувстват откъснати от света, каза при откриването на традиционния празник на селото кметът Николай Мелемов. Подготвен е и проект за държавно финансиране на пътя и укрепване на свлачището, за да се оправят по-трудните участъци. Вицепремиерът Симеон Дянков е дал уверение, че до края на 2014 г. Смолянска община ще влезе в програмата за селските райони и тогава ще кандидастваме за пътя, тъй като досега тя беше изключена, съобщиха от пресцентъра на общината.

Трябва да оправим достъпа до Мугла, за да не спираме развитието на селото, това е нашият дълг. Общината винаги е била с вас и по-време на трудната зима не ви оставихме, каза още пред жителите на Мугла Мелемов. Той пожела на хората добро настроение по време на събора, много здраве и успехи.

Кметският наместник на селото Даниела Кубинска поздрави също мугленци и подчерта, че в най-труднодостъпното село всичко е неповторимо. Ние сме богати с културата и с историческото наследство, уникална природа и здрави родови корени. Не искаме магистрала, а искаме да се закърпят дупките и хората с желание да пътуват до селото, каза още Кубинска. Тази година читалище „Георги Сава Раковски” ще отбележи 65-годишна читалищна дейност. Самодейците са печелили множество награди – регионални и национални, и са запазената марка на Мугла, каза и ръководителят на РЕКИЦ „Читалища” Недялка Мачокова. Съборът продължи с концерт, с участието на битов колектив и вокална група към читалището.

Сръчните ръце на жените от Мугла бяха приготвили традиционни родопски ястия – пататник, клин, качамак и други, които бяха подредени в кулинарна изложба. За празничното настроение на хората се погрижи и оркестър „Тракийско настроение” с ръководител Петко Кънев , а за тийнейджърите имаше и дискотека под звездите. Гости при откриването на събора бяха още секретарят на Общината Замфир Копчев и гл.специалист „АИО” Ефрем Велинов.

Вчера празниците продължиха с експонираната фотографска изложба „Поглед към годините, препратки към бъдещето”, а на 2 август от 10:30 ч. ще бъде представен хилядолетният обичай, „Среде лето”, със специалното участие на хор за автентично пеене към читалище „Г.С.Раковски- 1947 г.” -с. Мугла.

Вирни се горе