Маг Суни с трето място от фестивал в Истанбул,Турция

Маг Суни с трето място от фестивал в Истанбул,Турция

Младият илюзионист Стефан Костадинов Сунков от Смолян се завърна с трето място от “Международен фестивал Истанбул 2017” в турският град, който се проведе този укикенд.

18-годишният ученик от ПМГ „Васил Левски“ участва след предварителна селекция и впечатли международното жури със състезателен номер в категория “Стейдж”, разказа той пред екип на Smolyannews.com. Талантливият смолянчанин се пребори за престижното трето място сред 11 участника от различни страни. Първото място завоюва представител на Турция, а второто спечели гръцки илюзонист. В категория “Магия от близо” трето също е за българин -Даниел Русев.

Стефан още от малък обича да се занимава с илюзионно изкуство. За сега му е хоби, но иска да се развива и усъвършенства. Затова заедно със семейството си полагат големи усилия в тази посока и през седмица пътуват до София, където негов персонален учител е небезизвестният Боби шоу.

Стимул за Маг Суни е публиката – усмивките на хората, радостта им, аплодисментите, които получава, когато им показва фокусите си.

Според младият илюзионист най-важното нещо е желанието. „Ако нямаш желание, каквато и техника да приложиш не можеш да въздействаш на публиката“, казва той. За своето хоби Стефан е бил насърчен от родителите си, които го подкрепят и до днес.

Вирни се горе