Мадан изпрати випуск 2015, кметът изненада най-ученолюбивите

Мадан изпрати випуск 2015, кметът изненада най-ученолюбивите

Навръх 24 май завършващите гимназисти от двете средни училища в Мадан преминаха като холивудски звезди по една от централните улици в града. Те показаха своите елегантни тоалети на публиката, която ги аплодира. Приятели и близки на вече бившите дванадесетокласници станаха свидетели на фотосесиите и щастливите мигове преди потеглянето им с украсените автомобили към тъй дългоочаквания купон.

Поздравления за успешното завършване на средното си образование и на добър час им отправи кметът на общината Фахри Молайсенов. Той ги предупреди, че завършването на средно образование е само една степен от бъдещата им реализация в живота, а следващата е по-трудна. „Бъдете весели и да се сбъдват мечтите ви! Пожелавам ви преди всичко здраве и не по-малко щастие и късмет”. След поздравителните думи, градоначалникът заедно с неговия заместник Явор Орлов връчиха на всички зрелостници медали – Символ за първите им стъпки в житейския им път и спомен за родния град, а първите трима по успех от двете школа бяха наградени и с предметни награди.

За трета поредна година кметът обяви, че ще поеме първите семестриални такси на първенеца от СОУ”Отец Паисий” и от ПГ „ Васил Димитров”, които ще продължат своето образование във висше учебно заведение.

Вирни се горе