Левочево ще отпразнува традиционния събор „Илинден - среща на родовете”

Левочево ще отпразнува традиционния събор „Илинден - среща на родовете”

Националният конкурс „С песните на Надежда Хвойнева” ще се проведе под патронажа на кмета Мелемов

И тази година известното с бунтовното си минало смолянско село Левочево ще отпразнува традиционния събор „Илинден – среща на родовете”. В рамките на празника ще се проведе и V–ят национален конкурс „С песните на Надежда Хвойнева”, съобщиха от общинска администрация – Смолян.

Проявите започват на 18 юли с откриване на изложба „Левочево – минало и традии”. В събота, 19 юли, от 10.00 часа ще започне конкурсът „С песните на Надежда Хвойнева”. Досега за участие в него са се записали 30 млади таланти. Именитата родопска певица е почетен гражданин на Смолян.

Празникът на селото ще бъде открит същия ден от 18.00 часа. Ще се проведе среща на родените през 1964 г. По-късно ще бъдат наградени на гала-концерт победителите от конкурса.

В неделя, 20 юли, ще бъде отслужена св. Литургия в храм „Св.Св. Петър и Павел”. Тогава ще се проведе среща на родовете и ще бъде раздадена благословен курбан на параклиса „Св.Илия” в местността Илинден. Националният конкурс с „Песните на надежда Хвойнева” се провежда под патронажа на кмета Николай Мелемов.Организатори на събитието са община Смолян, кметство Левочево, ГПК „Сакарка” , местното читалище „Развитие – 1919 г.” и църковното настоятелство при храм „Св. Св. Петър и Павел”.

Вирни се горе