Лайнс клубове даряват 2000 лева на пострадалите в с.Бисер

Лайнс клубове даряват 2000 лева на пострадалите в с.Бисер

Приключи Националната зимна Лайънс олимпиада, която да седми пореден път бе организирана от Лайънс Клуб Смолян в курорта Пампорово. В проявите се включиха много членове на Лайнс движението, представители на 23 клуба от различни части на страната.

Състезанието по гигантски слалом протече в два манша. И в трите категории призовите места бяха за смолянските представители.

При мъжете олимпийската си титла защити Тихомир Ников от ЛК Смолян, който и през тази годиа грабна златния медал. Втори, само на 2 сек разлика финишира Петър Маламов от ЛК Смолян, а „бронза” завоюва Христо Лазаров от ЛК Русе.

В катогория „гигантски слалом – жени”, миналогодишните лидери смениха местата си, като първо място бе за Соня Корнезова, състезаваща се ЛК Габрово, следвана от Соня Маламова (ЛК Пловдив-Филипополис). Бронзовите отличия бяха за Габриела Генчева от ЛК В. Търново Царевец.

В юношеските категории шампионите са Атанас Маламов и Йоана Терзийска и двамата от ЛК Смолян. Отборната купа по ски дисциплини завоюва ЛК Смолян, следван от ЛК В Търново „Арбанаси” и ЛК Панагюрище. Дистрикт управителят за България Захар Марогло връчи спортните отлчия на всички победители.

Надпреварата за най-масово участие бе спечелено от ЛК В. Търново, следвани от ЛК Св. Йоан и ЛК Смолян.

След състезанията бе организирана Лайънс вечеря с благотворителен аукцион. Събраните суми в размер на 2000 лв. ще бъдат използвани за дарителската Лайънс кампания на пострадалите от наводнението в с. Бисер, както и за международната екопрограма Green Lions за засаждане и грижи на нови дръвчета.

В навечерието на олимпиадата февруари, под мотото „Растем, за да служим”, премина обучението на българските Лайънс лидери и Общото Събрание на Асоциацията на българските лайънс клубове – Дистикт 130, организирани от националното ръководство и Регионалния Лайънс институт по лидерство.

Вирни се горе