Поздравление

Поздравление

ПО СЛУЧАЙ СВЕЩЕНИЯ МЮСЮЛМАНСКИ ПРАЗНИК КУРБАН БАЙРАМ ОТ СТЕФАН САБРУТЕВ, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И УПРАВИТЕЛ НА „ЧЕЧОСАН” ЕООД

ДО РАЙОННИЯ МЮФТИЯ НА СМОЛЯН

ДО МЮСЮЛМАНСКИТЕ НАСТОЯТЕЛСТВА

ДО ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАЙОНЕН МЮФТИЯ,

УВАЖАЕМИ МЮСЮЛМАНИ,

Доброто да се възнагради с добро! Това е смисълът на всеки религиозен празник, който събира хората за общи молитви, покаяние и състрадание към ближния по волята на Всевишния. В дните на свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам вярващите се отдават на милосърдие, човещина, щедрост и добри постъпки към тези, които са в нужда. Чрез жертвоприношението търсят опрощение. С вашата широка благотворителна дейност вие сте доказали, че сте отворили сърцата си към изпадналите в беда.

В Родопите духът на разбирателството и взаимното уважение между хората, независимо от тяхното вероизповедание, обичаи и културни традиции са положили здрава основа на общественото добруване. Само така можем да вървим напред и да градим за децата си един по-благополучен и сигурен свят. Със своята мъдрост нашите предци са ни завещали побратимствата и взаимопомощта между мюсюлмани и християни като висш израз на народната воля за победа на човешките добродетели. Във всеки един ден се откроява голямата отговорност на духовните водачи за опазването на мира и спокойствието, за постигането на благоденствие и по-справедлив и достоен живот. Убеден съм, че духовниците под далновидното ръководство на Районното мюфтийство опазват религиозните традиции в отговор на очакванията на хората и предизвикателствата на съвременността.

Поздравявам всички мюсюлмани с настъпването на светлия празник Курбан Байрам! Здраве, късмет и благополучие във всеки почтен дом! Нека Доброто и взаимното уважение помежду ни да расте и заедно да работим за нашето общо бъдеще!

Вирни се горе