Кой е Георги Чилингиров и означава ли нещо за нас?

Кой е Георги Чилингиров и означава ли нещо за нас?

Написано от Вас!

На този въпрос вече, може да се отговори ясно и точно .. Не! С огромно съжаление членове на нашето сдружение констатираха че една от носиите /може би и единствената / на прочутия родопски певец Георги Чилингиров от с.Полковник Серафимово е била продадена на чужденец.

Доайена на родопската песен записал първи песни като „Руфинка болна легна „ и „Излел е Делю хайдутин „ ще продължава да живее духом на всяко друго място но , не и в България . Ние не искаме да смятаме , че това е извършено от роднини на прочутия родопчанин изнесъл повече от 40 000 концерта по целия свят или поне не ни се иска да повярваме . Нека хората знаят , че спомена и вещите на един наш доайен струват 680 долара .Името на купувача , ще спестим , но то е и без значение . Дори парите не са от значение , колапса на цялото ни общество прозира отвсякъде . До там сме я докарали , че да продаваме бащиното и родното , това което ни е завещано от нашите предшественици . Но може би нямаше да е толкова страшно ако ние, не се продавахме на чужденци и за разлика от нас явно те заслужават да притежават всичко , което ние с лека ръка сме готови да им предоставим . Къде е нашето достойнство ? Къде са нашите ценности , нашата родова памет ? Заслужаваме ли да сме наследници на такива големи българи ? Отговора оставяме на Вас ....

Членовете на сдружението „Родопски хайдути „ осъжда всяко подобно действие и поведение независимо от причините за това . Уважаеми българи , не продавайте душите на покойните си роднини, пазете техните вещи с което те ще бъдат завинаги в сърцата на идващото поколение. Ако ли не намерете хора , които ще оценят това, което вие притежавате , но нека те не са чужденци, които вместо нас ще чуват шепота на „Излел е Дельо хайдутин „ .

Прощавай бай Георги !

Сдружение „Родопски хайдути „

Вирни се горе