Костадин Кабаджов хвана кръста в Златоград

Костадин Кабаджов хвана кръста в Златоград

На Йордановден много златоградчани и гости на града се събраха на един от мостовете на река Върбица, за да участват заедно в празничната литургия и освещаването на водата.

И на този Йордановден се включиха много желаещи, не само от града, но и гости, в борбата за кръста. След празничния водосвет, кръстът беше хвърлен във водите на реката, а най-бързо до него стигна Костадин Кабаджов, който успя да го извади от реката пръв. Той е бизнесмен от съседния град Мадан, гостуващ в Златоград за празника, съобщиха от пресцентъра на общината.

Според библейския разказ Йоан Кръстител потапял до шия всеки човек и го държал така, докато не изповядал всичките си грехове. Когато видял Иисус обаче, той веднага се поклонил и казал, че самият той трябва да се кръсти от него. Спасителят влязъл във водите на река Йордан и в този момент над него се отворили небесата, блеснала светлина, подобна на мълния и Духът Божий във вид на гълъб слязъл върху Кръщаващия се Господ. Чул се глас: „Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение".

Вирни се горе