Конференция за академичното предприемачество организира ПУ „Паисий Хилендарски“

Конференция за академичното предприемачество организира ПУ „Паисий Хилендарски“

Автори ще представят иновативните си разработки и пазарния им потенциал, сред участниците е и представител на Industry Watch

Конференция на тема: „Дейности в подкрепа на академичното предприемачество“ организира утре, 28 октомври Офисът за технологичен трансфер към ПУ „Паисий Хилендарски“. В рамките форума, който ще се проведе от 10:00 до 16:00 ч. в зала „КОМПАС“ на Ректората на ул. „Цар Асен“ №24, ще бъдат представени от своите автори иновативни разработки от университета.

Официално конференцията ще бъде открита в 10:00 ч. от проф. д-р Нeвена Милева, зам.-ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“ по научно-изследователската и проектна дейност.

В програмата са включени две сесии. Първата е озаглавена: „Инфраструктура на иновациите: финансиране и интелектуална собственост”. Ще бъде представен фондът рискови инвестиции LANCHub Тодор Брешков, управляващ съдружник. С темата „Практически проблеми при защита на обекти на интелектуална собственост, създавани в университетска среда” в сесията ще се включи инж. Иван Иванов, европейски патентен представител по марки и дизайн от IPConsulting Ltd. и координатор на Националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria.bg

Д-р Виталий Кашпур, ръководител Катедра „Социология” в Държавния университет в руския град Томск гостува с темата „Регионална система в подкрепа на иновационното и младежкото предприемачество в Русия (по примера на Томска област)”. Присъстващите на конференцията ще могат да задават своите въпроси след всяка от трите презентации.

Във втората сесия е предвидена дискусия, която ще се фокусира върху представянето и обсъждането на пазарния потенциал на иновативните разработки на екипите от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В дискусията ще вземе участие и Георги Стоев, представител на Industry Watch Group Ltd.

Вирни се горе