Комисар Красимир Шотаров награди отличените пожарникари за 2012 г.

Комисар Красимир Шотаров награди отличените пожарникари за 2012 г.

Началникът на ОУ ПБЗН – Смолян комисар Красимир Шотаров връчи грамоти на отличените служители в регионалния етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината 2012 г.”.

Награждаването се състоя днес в ОУ ПБЗН – Смолян в присъствието на ученици от ОУ “Стою Шишков” – с. Търън и ОУ “Проф. д-р Асен Златаров” гр. Смолян.

Грамота за съществен принос за развитието на пожарната безопасност в България – област Смолян получи и областният управител на област Смолян инж. Стефан Стайков.

Със заповед на началника на ОУ ПБЗН – Смолян, отличените служители са наградени с “писмена похвала” и ще представят област Смолян в Националния конкурс „Пожарникар на годината 2012 г.”.

Ежегодният национален конкурс “Пожарникар на годината” има за цел да популяризира дейността и да издигне престижа на органите за пожарна безопасност и защита на наслението, да стимулира работата на служителите в тях, както и да покаже най-добрите практики в областта на пожарогасенето и защитата на населението.

Отличените служители от ОУ ПБЗН – Смолян са:

„Пожарникар на годината – комплексен победител” – за държавни служители, работещи в различни направления на дейност – Главен инспектор Севдалин Славчев Кехайов – Началник РС ПБЗН Златоград.

Пожарникари на годината от направление ”Пожарогасителна и спасителна дейност”: – подраздел за държавни служители със средно образование (категория „Д” и „Е”) – главен пожарникар Сергей Славчев Челебиев – Началник на дежурна смяна в “ПГ и СД” на РСПБЗН Смолян.

Пожарникари на годината от направление „Контролна дейност”, осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол: – подраздел за държавни служители с висше образование (категория „Б”, „В” и „Г”) – Инспектор Йонко Дамянов – Инструктор в ”ДПК и ПД” в РСПБЗН Девин.

– подраздел за държавни служители със средно образование (категория „Д” и „Е”) – главен пожарникар Сергей Славчев Тодоров – Началник на УПБЗН Неделино в РСПБЗН Златоград.

След награждаването, учениците от ОУ “Стою Шишков” – с. Търън, участващи в Детска полицейска академия, а също и в Младежки противопожарен отряд “Млад огнеборец”, направиха демонстрации на придобитите знания и умения по пожарна безопасност и пожароприложен спорт пред ученици от 5 и 6 клас от ОУ “Проф. д-р Асен Златаров” гр. Смолян, обявиха от пресцентъра на пожарната.

Вирни се горе