КНСБ стартира кампания в помощ на децата на загинали работници

КНСБ стартира кампания в помощ на децата на загинали работници

КНСБ стартира кампания в помощ на децата на загинали работници. От днес всеки, който желае да помогне, може да го направи като изпрати SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI. Цената на съобщението е 1 лв., която може би е незначителна сума за всеки, но би променила живота на едно дете, което няма да дочака своите родители да се завърнат от работа.

От 1998 г., КНСБ и сдружение с нестопанска цел „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов” помагат на деца, загубили родителите си да преодолеят изпитанията, пред които съдбата ги е изправила.

Към момента стипендиантите на благотворителния фонд са 47. Те са от различни райони на цялата страната, в т.ч. деца на загинали при изпълнение на служебните си задължения в МВР, мини „Бобов дол”, мина „Ораново”- гр. Симитли; мина „Джурково” – гр. Лъки, ТЕЦ „Марица изток 2”, „Горубсо-Златоград”, „Горубсо-Мадан”, на загубили живота си при изпълнение на мисия в Кербала – Ирак и др.

Подпомагаме и деца, които са загубили родителите си при тежки катастрофи и бедствия. Реагирахме при трагедията с потъналия туристически кораб в Охридското езеро през септември 2009 г., подпомагаме 4 деца на загинали и тежко пострадали при драматичната катастрофа на гара Хитрино през декември 2016 г., съобщиха от синдикалната организация.

За съжаление през последната година добавихме още пет деца в списъка със стипендиантите на фонда. След тежката злополука на 14 март тази година, КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” взеха решение да бъдат подпомогнати семействата на двамата загинали Цеко Василев и Красимир Желев с по 1000 лв. и 2 – годишно момиченце на Цеко Василев да бъде включено за получаване на стипендия до завършване на средното си образование. Преди две години, при трудовата злополука през месец април 2016 г., КНСБ отново помогна на семействата на двамата загинали в същия завод 3 на „Арсенал” АД.

Последният стипендиант е 8-годишно момченце на загинал работник при трудова злополука на 12 март тази година в ДП НКЖИ – гр. Пловдив. Децата получават по 50 лв. на месец докато завършат средното си образование. Всяка година абитуриентите получават допълнително по 200 лв. еднократна помощ за официални облекла. През месец май 2017 г. 7 от стипендиантите завършиха образованието си, а тази година абитуриентите ще бъдат 3-ма.

За да изпълняваме отговорностите си към децата, загубили своите родители при трудова злополука, средно годишно са необходими по 25 хил. лв. Голяма част от средствата се набират чрез благотворителни кампании като тази.

Ние, в КНСБ, вярваме, че всички трудови хора са братя. А братството е именно това – да споделяш еднакви каузи, да се бориш, да падаш и да вдигаш този до теб, когато си мисли, че няма кой да му подаде ръка. Ние вярваме в тази кауза.

Знаем, че вярвате и вие.

Помогнете днес. За да има едно щастливо утре за децата на България.

Вирни се горе