Кметовете на общините Доспат и Борино застанаха зад исканията на протестиращите

 Кметовете на общините Доспат и Борино застанаха зад исканията на протестиращите

Кметовете на общините Доспат и Борино Антим Пържанов и инж.Октай Алиев бяха на поредния протест на разклона за с.Късак. Тук бе и директорът на ДГС Доспат инж.Байкалов. Кметовете на населените места Късак и Змейца също присъстваха,съобщиха от общината.

На поредния мирен протест отново вниманието бе фокусирано над исканията: отмяна на отдадената концесия на 1 920 хектара дивечовъдна площ и незабавно пускане на болницата в Девин. Припомняме, че е взета от “Натура Оптима” ООД. Същата е спечелила конкурс за стопанисване и ползване на дивеча в дивечовъден участък “Омана”, който се води към Държавното горско стопанство в Доспат.

Кметът на община Доспат Антим Пържанов отново показа пред всички протестиращи направеното възражение от негова страна още на 25 септември миналата година пред МЗХ, Областния управител и директора на ЮЦДП-гр.Смолян, к.к. Пампорово за концесията.

Към протеста се включи колона от общо пет коли от с.Барутин.

В правотата на населението се изказаха кметовете на двете общини и шефа на горското стопанство в Доспат инж.В.Байкалов.

Взето бе решение, че ще се използва целия ресурс от законови механизми, за да може концесията да бъде отменена, ще се ангажират юристи в защита на населението. Кметовете решиха, че ще инициират подписки във всички населени места: общо 8 за община Доспат и 5 от община Борино в подкрепа на обединено в едно искане: „Незабавна отмяна на концесията и пускане на болницата в Девин”.

Предвиждат се протести и в столицата – общините ще съдействат, ако проблемът не се разреши.

Вирни се горе