Клуб „Родопски скаут“ - Смолян организира международен скаутски лагер „Adventure 2013”

Клуб „Родопски скаут“ - Смолян организира международен скаутски лагер „Adventure 2013”

Клуб „Родопски скаут“ – Смолян организира международен детски скаутски палатков лагер, който ще се проведе от 11 до 18 юли покрай параклис „Св.св.Константин и Елена“ над с.Момчиловци. В лагера ще вземат участие над 50 деца от Смолян, Момчиловци и група френски скаути от гр.ЛаРуше Сю Форон.

Лагера представлява заключителен етап от подготовката на скаутите, като на него те ще имат възможност да покажат наученото от тях през изминалата година.

Програмата на лагера включва ежедневни занимания, като особено внимание се обръща на подготовката за ориентиране и правилни действия в гората, като отделните групи ще имат различни задачи.

Децата ще имат и занимания със социална насоченост, като със съдействието на кмета на с.Момчиловци г-жа Никова, ще помогнат за по-добрият вид на селото и екопътеките, съобщи клубен водач Благой Янковски.

Френската група ще бъде гост на Община Смолян и ще има възможност да разгледа градът и забележителностите. Особено интересен ще е 13 юли, който ще бъде ден посветен на най-малките скаути – бобърите от детските градини, когато всички ще играят и ще помагат на тях да научат основни скаутски умения. По време на лагера ще се посети и НАО „Рожен“, където ще има занимания по астрономия, ориентиране по звезди и ще се наблюдават обекти на небето. Също така са предвидени много арт и културни дейности, като ще има българска и френска вечер.

Лагерът ще завърши със състезание по готвене, като в него ще се включи и група младежи от Унгария, които ще бъдат гости на Смолян по същото време.

По време на лагера всички деца ще се грижат за храната, чистотата и опазването на лагера и се надяваме след него те да са по-добре подготвени за предизвикателствата пред тях. Клубното ръководство благодари на многото хора помогнали това да се случи, като няма да ги изброяваме, да не изпуснем някой.

Вирни се горе