Клуб на жените Родопчанка спечели проект “СТОП на насилието над момичета и жени!“

 Клуб на жените Родопчанка спечели проект “СТОП на насилието над момичета и жени!“

“СТОП на насилието над момичета и жени!“ Това е наименованието на проект на Клуб на жените Родопчанка – гр. Смолян, който е финансиран от Българския фонд за жените. Предвидените дейности включват:

Провеждане на кръгла маса на тема: “Не на насилието над момичета и жени“ с представители на заинтересованите страни във филиал на ПУ “Паисий Хилендарски“ Смолян. Ще бъде представена Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, която има за цел, на първо място „да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие“. Ще се проведе дискусия по темата.

Сред учениците от Професионална гимназия за приложни изкуства /ПГПИ/-гр. Смолян ще бъде проведен конкурс за рисунки, фотоси и плакати на тема “СТОП на насилието над момичета и жени!“ Постъпилите произведения ще бъдат изложени в постоянна експозиция в ПУ “Паисий Хилендарски“ Смолян и Пето ОУ „Юри Гагарин“.

Ще си изготви, отпечата и разпространи информационна листовка с основни акценти от Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Върху изданието ще бъде отбелязана помощта на БФЖ като финансираща институция на проекта, както и ще бъдат поместени картини от конкурса, центрове и телефони за подкрепа в случай на насилие. Проектът е с продължителност 2 месеца и ще приключи в края на месец май. Общият бюджет на проекта е 1 500 лева.

Вирни се горе