Класните стаи са отоплени, все още няма да се обявява грипна епидемия

Класните стаи са отоплени, все още няма да се обявява грипна епидемия

През последните два дни – 30 и 31 януари, когато термометрите показват само минусови температури, инспектори от Регионалната здравна инспекция са извършили замервания на температурата в 11 училища и едно ученическо общежитие в общините Смолян, Златоград и Девин, съобщиха оттам.

Резултатите показват, че в смолянските учебни заведения Второ ОУ “Асен Златаров”, ПМГ “Васил Левски” и ІV ОУ “Стою Шишков”, ПГТТ, ПГТ и ученическото общежитие “Васил Димитров” температурите са в рамките на нормите – между 16 – 18 градуса. Около 13 градуса показвал термометърът единствено в Професионалната гимназия по строителство. Здравните инспектори издали предписание за спиране на учебния процес до затопляне на стаите.

Проверените училища в община Девин са отоплени и температурите са между 18 до 22 градуса.

В Златоград живакът показвал 16 – 18 градуса.

Училищата разполагат с достатъчно количество гориво и парните инсталации работят с пълна мощност.

Днес учебните занятия в някои училища започнаха в 8.30 часа. Това става със заповед на началника на Инспектората по образование в Смолян.

Въпреки увеличените случаи на остри респираторни заболявания в Смолянско, няма причина за обявяване на грипна епидемия, съобщи директорът на РЗИ и председател на комисията д-р Мими Кубатева. Тя се надява, че със застудяване на времето, вирусът ще бъде прекъснат и може да не се стига до обявяване на грипна епидемия.

Вирни се горе