КАТ-Смолян призовава шофьорите да бъдат по-толерантни и търпеливи, докато текат ремонтните дейности по пътищата в областта

КАТ-Смолян призовава шофьорите да бъдат по-толерантни и търпеливи, докато текат ремонтните дейности по пътищата в областта

Поради ремонтни дейности по изграждането на главна пътна комуникация Смолян-Стойките, в кв. Райково е затворен за движение пътния участък от кръстовището при моста на Бункера до входа на „Рожен експрес“. Ето защо трафикът преминава по обходен маршрут – по ул. „Коста Аврамиков“ в гр. Смолян, по посока Стойките. Затворен е и пътят по ул. „Наталия“ и ул. „Д-р Петър Берон“, също поради ремонтни дейности, като обходен маршрут е по ул. „Родопи“. Това наложи необходимостта движението да бъде регулирано с пътни знаци с указания за улеснение на водачите на МПС, изискващи се по Закона за движение по пътищата. Въпреки това обаче се наблюдава затруднение на движението, а трафикът се увеличава.

В тази връзка пътните полицаи спомагат за допълнително регулиране по този обходен маршрут, с цел недопускане на пътнотранспортни произшествия.

До този момент данните от „Пътна полиция“ сочат, че няма завишаване броя на възникнали пътнотранспортни произшествия в района на обходния път. Има едно регистрирано ПТП без пострадали с материални щети на територията на въпросните пътища.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Смолян препоръчват и съветват всички водачи на МПС да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата, да следват указанията на поставените допълнителни пътни знаци на ул. „Коста Аврамиков“, ул. „Родопи“ и ул. „Д-р Петър Берон“, да шофират с повишено внимание и със скорост, съобразена с условията, интензивността на движение, с цел недопускане на пътнотранспортни произшествия.

Призоваваме шофьорите да бъдат по-толерантни и търпеливи, докато текат ремонтните дейности по тези маршрути в областния град.

Вирни се горе