Кампания в социалните мрежи в подкрепа на децата на шампионите Величко Чолаков и Милен Добрев

Кампания в социалните мрежи в подкрепа на децата на шампионите Величко Чолаков и Милен Добрев

Активна кампания се провежда в социалните мрежи от публичната група „Заедно за децата на шампионите”. Искането е да се помогне на децата на двамата шампиони Величко Чолаков – починал внезапно на 20 август т.г. и на най-добрия му приятел Милен Добрев- отишъл си от този свят на 21 март 2015 г. И двамата на 35-годишна възраст. Величко Чолаков има син и дъщеря, а Милен Добрев – син.

Двамата получаваха пожизнена месечна премия за олимпийските медалисти, прекратили активна състезателна дейност – на основание чл.59б, ал.2, т.5 от Закона за физическото възпитание и спорта. След смъртта им, децата, освен че останаха сираци, остават и без доходите от пожизнените премии на бащите им.

„С кампанията искаме да помогнем не само на техните деца, но и на други, които ( да не дава Господ) попаднат в тяхната ситуация. Според нас, трябва да се промени или по-скоро да се допълни чл.59б, ал.2, т.5 от Закона за физическото възпитание и спорта в следния смисъл: 5. (нова – ДВ, бр. 75 от 2002 г., изм., бр. 50 от 2008 г., доп., бр. 102 от 2012 г., в сила от 1.01.2013 г.) отпускане на пожизнена месечна премия за олимпийските медалисти, прекратили активна състезателна дейност, като се добави: "При смърт на лица по ал.2, т.5, ненавършилите им пълнолетие деца имат право да получат премията по предходната алинея. Премията се изплаща до навършване на 18-годишна възраст.”

Чрез формуляр групата набира поддръжници.

Вирни се горе