Написано от Вас!

Написано от Вас!

Приятели,

Времето, в което живеем е преломно динамично и наситено със събития. Свидетели сме на глобални промени в Света и промени, които стават в съзнанието на хората. Ние българите сме устойчиви упорити и открити. Как се вписваме в световните промени? Потърсихме справедливостта и по-добри условия за живот. Прояви се гражданското присъствие и самосъзнанието на хората. Повечето протести са мирни и искащи преустройство на всички обществени системи. За това се иска проява на разумно отношение и разбиране на нещата. Не е лесно да се трансформират и променят изградени традиции и системи.

Но когато времето и еволюирането на човешкото общество го изисква, то неминуемо се случва. В един такъв момент какво е необходимо? Да си помогнем всички заедно едни на други в промените.Ето защо на вас като посредници/медии -медиум пр.посредник/ между управляващите и народа искам да предложа една идея, която е дала резултат преди време. След Общоевропейската война 1919 год. положението в Обединеното Кралство било тежко след опустошителните бомбардировки и разрушения.Тогава на майор Тюдор Поул идва идеята всички британци без изключение да застанат в мълчание две минути с мисъл към Бога. Всички да спрат работа, дейност, движение и да застанат в мълчание с мисъл към Бога. По късно през втората световна война тази практика се прилага отново.Тогава всяка вечер часовниците в 21 часа известявали минутката мълчание за Бога дни наред.След реализирането на тази прекрасна идея положението се подобрява. Това се вижда и като исторически факт.

Предложението ми е да се опитаме да реализираме тази идея сега ние българите. Всеки месец в определен ден и час да имаме две минутки мълчание за Бога. Първата минутка да мислим за ''Да възлюбим Господа ,Бога ,твоего,с всичката си Душа с всичкото си сърцес всичкия си ум с всичката си сила.Втората минутка да бъде с мисълта ''Да възлюбиш, ближния като себе си'' Надявам се че чрез вашата усърдна и полезна работа всички заедно да можем да реализираме тази идея след това да се радваме на плодовете й.

Мария Георгиева , за контакти: gsm: 0893 444 328 , email: elmirabg@gmail.com

Вирни се горе