Изплува трупа на единия от съпрузите, удавени в яз. Цанков камък

Изплува трупа на единия от съпрузите, удавени в яз. Цанков камък

След три месеца издирване, рано тази сутрин във водите на язовир “Цанков камък” беше открито тялото на удавилия се Захари Вълков. Той и съпругата му бяха пометени с джипа им в река Девинска и влачени километри до язовира, предаде БНР. При водното бедствие през февруари водите на реката Девинска се вдигнаха застрашително. Семейство Вълкови паднаха с колата си в реката, която ги помете и влачи около три километра до опашката на язовир “Цанков камък”. В продължение на три месеца телата на съпрузите Маргарита и Захари Вълкови бяха издирвани с водолази, хеликоптери и обходи около водоема.

Тялото на Захари било забелязано тази сутрин от девинчанин, който веднага подал сигнал на телефон 112, каза директорът на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян комисар Красимир Шотаров:

“Да, наистина изплува трупът на мъжа, който е забелязан от хора в района на Девин, в опашката на язовира. В момента се предприемат действия за изваждане на трупа на сушата и заедно с това ще организираме с водолази от регионалната дирекция на място, където е забелязан трупът на мъжа, да направим опит да потърсим и трупа на жената. Днес ще направим всичко възможно да обходим терена около мястото, където е изплувал трупът на мъжа”, каза комисар Шотаров. Съдебен лекар на място ще направи аутопсия, след което тялото ще бъде предадено на близките.

Вирни се горе