Избраха Манол Ружинов за председател на устовското читалище

Избраха Манол Ружинов за председател на устовското читалище

На проведеното на 7 ноември т.г. извънредно изборно събрание беше избран нов председател на читалище “Кирил Маджаров-1866” Устово, съобщи Светла Гергьовска, организатор дейности. Това се наложи поради преждевременната кончина на досегашния председател – доц. д-р Христо Гиневски. Залата се оказа тясна да събере всички читалищни членове, желаещи да упражнят правото си на вот за избора на нов ръководител на такава уважавана институция, каквато е читалището. Бяха издигнати две кандидатури – на Мария Чиновска и на Манол Ружинов.

Мария Чиновска е специалист социални дейности, областен координатор по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, обучител по проекти на Агенцията по социално подпомагане, изявен общественик – съпредседател на Комитета за защита интересите на Устово.

Манол Ружинов – амбициозен млад човек с успешни изяви в публично-общинската сфера, специалист " Публична администрация" и “Корпоративен мениджмънт”, председател на Патриотичното сдружение “Родопски хайдути”.

Кандидатите представиха своите виждания за бъдещето на читалището в Устово и след проведения таен вот с малка преднина в гласовете спечели Манол Ружинов, който обеща, че ще се стреми да привлече повече млади хора в читалището, да разшири и разнообрази дейностите и да обедини усилията на двете институции – читалището и сдружението “Родопски хайдути” за запазване на националната идентичност, за развитието на града и квартала ни и най-вече да накара младите хора да се върната по родните си места, за да се спре обезлюдяването на региона.

Вирни се горе