Инж.Кръстанов присъства на заключителна конференция по проект „Да намерим път един към друг”

Инж.Кръстанов присъства на заключителна конференция по проект „Да намерим път един към друг”

Областният управител инж. Димитър Кръстанов бе гост на заключителна конференция по проект „Да намерим път един към друг” с координатор Ресурсен център-Смолян.

Срещата се откри от директора на центъра Мария Семерджиева, която представи гостите на форума – началника на РИО на МОН Иван Муцевски, партньорите от Ателие за специално професионално обучение, Генисеа /Гърция/ и партньори от гр. Бурса, директори на училища и детски градини, родители.

Инж. Димитър Кръстанов приветства с добре дошли гостите от Гърция и Турция и изказа своята благодарност и признателност към всички ангажирани към проекта.

„Това е един прекрасен път за общуване, както между нашите народи, така и между децата на България, Гърция и Турция. Само по пътя на общуването и взаимното опознаване ние можем не само да се доближим един до друг, но и да намерим онези чисто човешки измерения на общуването, което е най-висшата човешка ценност” заяви инж. Кръстанов. Областният управител изрази своята благодарност към всички, свързани с работата с децата и които със своя принос са направили възможен и успешен този проект. „Децата са нашето бъдеще, към което трябва да вървим заедно и да вярваме в по-доброто, което предстои” допълни инж. Кръстанов. Той пожела още нови проекти, които да са в полза на децата от Балканите. От своя страна представители на гръцките и турските партньори по проекта благодариха на областния управител за гостоприемството. Те заявиха още, че съвместната работа ще остави ярък спомен за цял живот.

Детска вокална група към ІІ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” поднесе своя музикален поздрав към всички участници в конференцията. Срещата продължи с кратка презентация на дейностите през двугодишното партньорство, след което бе представена втората самостоятелна изложба на младия художник Цветан. Във втората част на днешната конференция бяха представени крайните резултати от проекта.

„Да намерим път един към друг” е проект финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Неговата обща цел е повишаване на качеството на традиционния учебно-образователен процес чрез въвеждане на иновативни подходи и практики за намаляване на бариерите пред играта, научаването и включването на децата със специални образователни потребности.

Вирни се горе