Интернет платформа дава безплатен достъп до месечното потребление и фактури за ток на клиентите

Интернет платформа дава безплатен достъп до месечното потребление и фактури за ток на клиентите

Всеки клиент на EVN България може лесно и безплатно да проследи за 13 месеца назад какво е било неговото месечно потребление и размер на фактури за консумирана електроенергия.

Безплатната информация е достъпна след еднократна регистрация в системата „EVN Онлайн плюс“ на интернет страницата на компанията на линк: https://www.evn.bg/OnlineServices/Login.aspx.

Под формата на цветни графики в меню „История на фактури“ на клиента се предоставят:

• информация за количеството потребена електроенергия (в киловатчасa) за 13 месеца назад за съответната ИТН (измервателна точка номер). Графиката дава информация за потреблението за отделните месеци по тарифи – дневна и нощна.

• информация за стойността на фактурата за консумирана електроенергия (в лева) за 13 месеца назад за съответното ИТН (измервателна точка номер).

Целта е клиентите да са максимално информирани за интензивността на тяхното потребление за всеки един от последните 13 месеца, което е предпоставка за по-добра информираност и енергийна ефективност. Периодът от 13 месеца е избран, за да включва и зимните месеци, когато потреблението традиционно е най-голямо. За да се възползват от предимствата на “ЕVN Онлайн плюс”, клиентите е необходимо да извършат лесна еднократна регистрация, за която са необходими клиентски номер, номер на фактура (без значение актуална или по-стара) и имейл адрес. Към края на 2015 г. в „EVN Онлайн плюс“ са регистрирани общо 300 000 клиентски номера. В „EVN Онлайн плюс“ всеки регистриран клиент може да види отчетените показания на електромера си по тарифи, консумираните киловатчаса, периодът на отчитане, стойност на фактура, крайна дата на плащане, номер на фактура, номер на електромер и др. Допълнително в меню „История на плащанията“ е налична информация и за плащанията за потребена енергия, извършени през системата. Същевременно EVN България продължава да информира клиентите си относно факторите, влияещи на потреблението на енергия в дома. Поредната крачка в тази посока са актуалните съвети за енергоспестяване и разумно използване на енергията, представени по забавен и интересен начин чрез ситуации от ежедневието и домакинството.

Целта е клиентите да се информират как да използват енергията ефективно в дома си и кои са факторите, влияещи пряко на разходите за консумирана електроенергия. По този начин всеки клиент определя своите навици при потреблението на енергия и в случай на необходимост да вземе мерки за подобрение.

Освен познаването на специфичните фактори, влияещи на всяко индивидуално потребление, за клиентите е важно и да следят периодично своята консумация на електроенергия чрез сверяване на данните от измервателния уред (електромер).

Вирни се горе