Инспекцията по труда проверява случая с починалия работник

 Инспекцията по труда проверява случая с починалия работник

Инспекцията на труда не откри пропуски или нарушения на строителния обект, където вчера почина работник от Рудозем. Инцидентът стана на обект, в неделинското село Крайна, където младият мъж колабира.

„Екипът на инспекцията по труда проверява дали има връзка между условията на труд и настъпилата смърт. Ще настояваме да видим картата муот медицинския преглед при наемането му на работа и дали е взета под внимание работата на открито”, коментира шефката на Инспекцията по труда в Смолян Емилия Даракчиева, пред Дарик.

Аутопсия не е извършена, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян, по настояване на семейството му. Данни за престъпление в случая няма, заключението на личния лекар е, че мъжът е починал от естествена смърт, най-вероятно в резултат на заболяванията, които е имал, уточняват от прокуратурата. Досъдебно производство няма да бъде образувано.

Предполага се, че 26-годишният работник е получил криза в резултат на заболяването, от което е страдал- хипертония. Работникът бе погребан днес в с. Мочура.

Вирни се горе