Христо Радев: „Гордея се, че съм част от екипа на "Арексим Инженеринг"

Христо Радев: „Гордея се, че съм част от екипа на "Арексим Инженеринг"

Христо Радев изпълнява длъжността Мениджър Технология на процесите в „Арексим Инженеринг“ ЕАД. Професионалният му опит е изграден изцяло в тази компания.

“Още като студент втори курс в Техническия университет в София започнах да работя в “Арексим Инженеринг” по мое желание, без да предполагам, че нещата ще се развият така и ще стигна до тук”, споделя Христо. Той е от Смолян. Завършва ПМГ, след което отива да учи в ТУ София и веднага след като се дипломира като бакалавър започва работа в компанията като Технолог в шприцово производство. Отговаря за технологичния процес в цеха, в който тогава работят четиридесет шприц мащини и роботи към тях. Работи усърдно, продължава да учи магистратура и от лятото на 2011 година вече заема длъжността Мениджър Технология на процесите. До днес той отговаря за технологичния процес – от подготовката на суровия материал до готовото годно изделие, създаване на контроли към процесите, оптимизация на процесите, организиране на работата на технолози и процесни инженери, участие в създаването на седмичен работен план, създаване на технологични карти и записи, приемане на външни трасфери, постоянно обучение и развитие на хората в отдела и други в цеха за шприцово производство, който към края на 2015 година включва сто шприц машини и роботи към тях.

“Работя с екип от 30 човека, това са хората, които се грижат за монтажа на инструментите към шприц машините, които подсигуряват качествени детайли“, разказва Христо и допълва, че с „хора се работи трудно, а колкото повече са те, толкова по-големи са трудностите. Но с голям екип се работи и много приятно. Ако човек има доверие на хората, с които работи, и подходящо отношение към тях, резултатите не закъсняват”, казва Радев. „Важното за мен е, че работя с хора, които полагат усилия и дават най-доброто от себе си за постигане на добрия резултат". От тази година Христо Радев е асистент в “Техническия колеж” в град Смолян. “Идеата е, да се създаде специалност за полимери във висшето училище, за да се подготвят нужните кадри за фирмата“. Христо си поставя задачата да направи така, че младежите да предопочитат тази специалност, да искат да се обучават и да работят тази работа с удоволствие. Защото практиката в университетите е нулева. Мен никой не ми е показвал нищо и благодарение на това, че имах късмет да попадна в "Арексим Инженеринг” още като студент, да видя как работят професионалистите и да се уча, стигнах до тук, казва младият специалист.

Догодина Христо Радев планира да зачисли и доктурантура. „Арексим ми даде много, благодарен съм, че работя сред изключителни професионалисти, от които продължавам да се уча и да се изграждам като специалист". Още в самото начало бях приет с много топли и приятелски чувства от колектива в компания, която е на световно ниво, и ако го нямаше това отношение едва ли бих стигнал до тук. Освен това в завода работят много големи специалисти, от които съм научил на 100% всичко в работата си", споделя Радев.

“Арексим Инженеринг” не е работното място само за Христо. В компанията работят още неговия баща, брат му и неговата съпруга. Изключение прави майката му, която е лекар. "Никога не съм искал да остана да живея в големия град, споделя Христо Радев. Харесвам си Смолян, той ми дава всичко. Искам със семейството ми да живеем и да се развиваме тук, казва той. Със съпругата му Албена имат дъщеричка Румяна и се надяват Смолян да стане привлекателно място за живеене на млади хора и семейства като тях.

“Благодаря за подкрепата на ръководството на фирмата и в частност на собственика Кирил Асенов, които ме подкрепят във всичко. Щастлив съм, че попаднах в тази компания, която ми даде възможност да уча, да се развивам и да сбъдвам мечтите си. Непрекъснатите обучения са заложени във фирмената ни програма във всички звена и това е най-добрия начин за създаване на квалифицирани кадри. Дори и в момента имаме обучение от Engel (Австрия) и съм изключително доволен”, каза в заключение Христо Радев.

Вирни се горе