Хора и техника от Кърджали се включват в почистването на отпадъците в Смолян

Хора и техника от Кърджали се включват в почистването на отпадъците в Смолян

Допълнителна техника и хора от Кърджали се включват в почистването на боклука от бобрите в Смолян. Два специализирани автомобила и 8 души персонал започват работа със смолянските екипи, за да може до 12 часа кризата с боклука в областния град да се реши, съобщиха от Титан. Причината, много от съдовете за смет в града да не са почистени е тежката зимна обстановка и състоянието на пътя Смолян- Мугла, който постоянно се затваря от лавини, спиращи движението към сметището, обясниха от фирмата по чистота.

Буквално два дни регионалното депо за твърди битови отпадъци бе блокирано от сняг, чието почистване отне доста време. Депото вече е отворено и машините карат отпадъците за депониране. Движението също става бавно, заради заснежения участък. Много от „Бобри” – те също са блокирани от лед и сняг по тротоарите, като почистването им също отнема време. От „Титан Клинър” ще търсят съдействие от полицията, която да разчисти от паркирани и блокирани автомобили малките и тесни улички в града, където сметосъбирачите не могат да влизат.

Директорът на „Титан Клинър” Христо Христов инспектира лично работата на екипите. Той увери, че с темпото до довечера отпадъците ще бъдат вдигнати. Отделно служители по чистотата със самосвали ще обикалят и ще събират разпилените около съдовете и укритията отпадъци. Уличните кучета също създават проблеми, тъй като разнасят и разпиляват боклуците. От фирмата поднасят извинение към гражданите на Смолян за създалата се обстановка и молят за разбиране, тъй като зимната обстановка е изключително тежка.

Вирни се горе