Фолклориада „На хорото в сърцето на Родопите“ се провежда в Смолян

Фолклориада „На хорото в сърцето на Родопите“ се провежда в Смолян

Фолклориада „На хорото в сърцето на Родопите“ се провежда днес отново за празника на Сухопътните войски в Смолян.

Военен клуб – Смоян и 101 Алпийски батальон организират за 6-та поред година Фолклориада “На хорото в сърцето на Родопите”. Проявата е в чест на празника на Сухопътни войски – 19 ноември. Участие ще вземат танцови състави от всички региони на страната. Фолклорното събитие ще се проведе тази година на 18.11.2017 г. на Стария център в Смолян.

Според регламента могат да участват всички танцови групи, любителски ансамбли, школи, състави и клубове без ограничение на възраст и брой на участници. Целта на фолклориадата е да събере любителите на фолклора заедно чрез танц, музика и етнографски костюми, за да се популяризира българския фолклор.

Участието на клубовете няма конкурсен характер и не се заплаща такса. Организаторите призовават да се носят табели или знамена на групите. Участниците поемат за своя сметка всички разходи по пътуването и престоя си в дните на танцовата фиеста. Клубовете, които желаят да участват трябва да потвърдят участието си до 12 ноември 2017 година.

Програмата предвижда регистрация за присъствие на вече потвърдилите участие състави и групи в самия ден – 18 ноемември 2017г между 09.00 и 10.00 ч. За всички представили се клубове са предвидени грамоти.

Вирни се горе