Фирмата по чистотата в Смолян „Титан Клинър” се включва активно в кампанията за общоградско пролетно почистване

Фирмата по чистотата в Смолян „Титан Клинър” се включва активно в кампанията за общоградско пролетно почистване

Фирмата по чистотата в Смолян „Титан Клинър” се включва активно в кампанията за общоградско пролетно почистване на община Смолян, която започва от днес. Всички служители на фирмата днес са на работа и са разпределени по райони в целия град. 40 служители продължават с метенето и миенето на улиците в града от пясък и отпадъци.

Три водоноски ще мият града, а машините –сметосъбирачки ще работят основно в Смолян, като по няколко пъти ще обикалят районите си. Докарани са и две машини от Мадан, които също ще се включат в пролетното почистване на Смолян. Областна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване”- Смолян предостави 4-киловатова помпа за вода, за да може пълненето на цистерните с вода да става по-бързо и да няма загуба на време между курсовете за измиване на улиците. По заявка на гражданите на Смолян фирмата ще доставя чували за смет.

Днес и утре приоритетно ще се извозват битовите отпадъци, пясък и пепел, а от понеделник по етапно ще се извозят струпаните около съдовете за смет клони и растителни отпадъци. Около 50% от централните улици на Смолян вече са пометени и измити. Отправя се призив към жителите на Смолян в бобрите за смет да се изхвърлят само битови отпадъци. Строителните и растителни отпадъци трябва да се поставят около съдовете за боклук.

Вирни се горе