Факелно шествие организират тази вечер за Апостола на свободата

Факелно шествие организират тази вечер за Апостола на свободата

Община Смолян, ПМГ „Васил Левски” и Общински комитет „Васил Левски” организират тази вечер факелно шествие и митинг заря по случай честване на 139 г. от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски.

Сборният пункт на шествието е читалище Балкански просветител в кв.Райково в 18 часа, а митинг-зарята ще започне в 18.30 ч. пред паметника на Васил Левски в двора на училището, съобщи директорът на математическата гимназия Венета Йорданова.

Утре, 19-ти февруари, от 10.30 ч. в спортната зала ще се проведе състезание „Лъвски скок” между училищата с патрон „Васил Левски от област Смолян. Заявка за участие е направена от 8 училища с патрон „Васил Левски” – Природо-математическата гимназия в Смолян, Професионална гимназия по туризъм – Доспат, общинските училища в Златоград и селата Буйново, Змеица, Ерма река, Боровина, Средец. Голямата награда за отбора – победител е преходна купа за състезание Лъвски скок, Смолянско област.

Организаторите канят смолянчани и гостите на града да присъстват на проявите и да отдадат заслужена почит на Апостола на свободата.

Вирни се горе