Eзиковите ваканции-обучение и забавление в едно

Eзиковите ваканции-обучение и забавление в едно

Английският, френският или немският вече не са лукс, а част от портфолиото на всеки втори ученик у нас. Най-предпочитаните гимназии са езиковите, а експертите в средното образование отчитат все по-засилен интерес при изучаването на чужди езици. За да отговорим на все по-високите стандарти в очакванията на родители и ученици, ние от Консултантска къща „Дарби” предлагаме нови и атрактивни възможности за Летни езикови ваканции в чужбина. Голяма част от предложенията за 2014-та бяха представени на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина”, което се проведе от 25 до 28 януари в София и Варна. Консултантите на „Дарби” отчетоха засилен интерес към Езиковите ваканции. Родители и деца ги предпочитат заради съчетанието на забавление и образование в едно при условия, които покриват изискванията за добра и ползотворна почивка. Груповите ваканции в САЩ и Канада предизвикаха най-голям интерес на Изложението, а по традиция много от посетителите се интересуваха от предложенията за Великобритания.

Отстъпките по време на изложението, които продължават до 15 февруари, превърнаха летните ваканции в един от хитовете на Изложението тази година. Образователният формат, който съчетава подготовката по език със забавления, екскурзии, приключенски игри, спорт и посещения на забележителности става все по-търсен и предпочитан начин за развитие на езиковите способности. Мнозина от родителите се колебаят дали да изпратят по-малките си ученици на подобна ваканция, заради непознатите условия и това, че децата ще бъдат далеч от тях. От „Дарби” познаваме добре притесненията на родителите и именно затова при голяма част от ваканциите осигуряваме придружител на всяка група от деца. Те се настаняват и прекарват времето си под надзора на придружителите, което прави престоят им сигурен, а спокойствието на родителите е гарантирано.

Езиковите ваканции, предложени от „Дарби”, са за обучение поанглийски, немски, френски, испански, португалски и др. езици, които гарантират задълбочаване на езиковите умения на децата, опознаване на местната култура и традиции. За учениците, за които спортът и изкуствата са не само интересни, но и част от идеите им за бъдеща професия, предлагаме специализирани ваканции. Предлагат се и много други програми, като ваканции в пансионатни училища и подготовка за продължаване в по-високите нива на образованието. Ezikovi-Vak 2014 Kanada USAЕкспертите на „Дарби” отчитат една стабилна тенденция – родителите, записали за първи път децата си на езикова ваканция, да се включват отново в програми, които предлагат по-високо ниво на езикова подготовка. Много от посетителите на Изложението бяха дошли с конкретни желания за дестинация и езиков курс. Други потърсиха съвета на консултантите от „Дарби” и записаха програми, които най-точно да отговарят на изискванията им. Всички посетители ползваха специалните отстъпки, предложени от Магазина за езикови ваканции.

Сред кандидатите за висше образование много популярни стават курсовете в чужбина за подготовка по международно признатите езиковисертификати. Тези програми дават престижна подготовка по езика и запознават бъдещите студенти с подробностите и спецификите както на висшето образование в чужбина, така и на предпочетените университети. Специализираните курсове в САЩ и Великобритания са сред най-предпочитаните, заедно с тези в Германия и Франция. Тази годна немалък интерес имаше и към по-екзотични, но много престижни дестинации, като Япония. Голям беше интересът и към целогодишните езикови курсове, които предлагат специализирана подготовка по езика в сферата на бизнеса, правото, медицината и много други.

Не само в дните на Изложението в София и Варна, към езиковите ваканции и целогодишните езикови курсове има постоянен интерес, което поставя пред нас от „Дарби” предизвикателството да предлагаме все по-атрактивни програми. Тяхното безспорно предимство в езиковата подготовка и в кандидатстването за висши училища в чужбина, се оценява от все повече родители, ученици, студенти и специалисти. Пълна информация за езиковите ваканции и курсове в чужбина можете да откриете в новия Каталог за 2014 година. Ако се колебаете в избора и имате нужда от допълнителна информация, свържете се с консултантите на „Дарби”.

Вирни се горе