Европа Директно организира среща-дискусия на тема „Миграция и човешки права” сред подрастващите

Европа Директно организира среща-дискусия на тема „Миграция и човешки права” сред подрастващите

Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян организира среща-дискусия „Модели за преподаване на тема „Миграция и човешки права” сред подрастващите в област Смолян”

26 април 2018г., 14:30ч, х-л „Кипарис Алфа”

В настоящия момент, един от фокусите на дискусия в европейските институциите и с гражданите са миграцията и човешките права. Повече от всякога темите за солидарността, човешката взаимопомощ, справяне с хуманитарни кризи и овладяване на ксенофобията са актуални и налагат осмисляне от европейските граждани. За да бъде изградена активна гражданска позиция и заявена открито е необходим дълъг процес на развиване на качествено образование за правата на човека сред обществеността и особено сред младите.

Учителите,социалните работници, неправителствените организации са авангардът на въвеждане на тези трудни за комуникиране теми в учебния процес и правилното им интерпретиране зависят от тяхната професионална подготовка и лична позиция. В тази връзка Европейски информационен център „Европа Директно„ Смолян организира среща-дискусия „Модели за преподаване на тема „Миграция и човешки права” сред подрастващите в област Смолян”. Програмата на събитието включва: представяне на информация за миграционната политика на Европейския съюз; споделяне на добри практики от учители, социални работници, НПО организации, младежи при изпълнение на проекти на тема „Миграция и човешки права” или при въвеждане на трудни за комуникиране теми; дискусия и предложения към европейските институции.

Молим, всички желаещи да заявят участието си на тел:0301/81433 или на e-mail:europedirect.sm@gmail.com

„Европа Директно” Смолян

Вирни се горе