Евродепутът Владимир Уручев откри изложба в Смолян по повод Деня на Европа

Евродепутът Владимир Уручев откри изложба в Смолян по повод Деня на Европа

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Владимир Уручев откри изложба за Европейския съюз в Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян. Поканата към него бе отправена от участниците в клуб „Аз, европеецът“ с ръководител Силвия Марковска. А поводът за откриването на изложбата „Еврокоридор“е честването на Деня на Европа – 9 май, съобщиха от пресцентъра на партията в Смолян.

Пред учениците Уручев каза, че Европейският съюз е най-великият проект на миналия век, към който България успя да се присъедини в началото на настоящия. По думите му ЕС е организация с ценности, общопризнати в целия свят. „Вие сте млади хора, пред вас е тази свобода и възможност да опознавате Европа. В нея има огромни възможности за учене, постоянно се появяват нови програми. Трябва да се възползвате от тях“, посъветва младежите Владимир Уручев. Според него идеите на Европейския съюз трябва да влязат в сърцата на младите хора и да заживеят в тях пълноценен живот. Евродепутатът откри изложбата с пожелание училището да продължи да създава кадри, които го прославят, както са го прославяли хората, чиито портрети са в гимназията. След като откри форума Владимир Уручев разказа на своите млади домакини за Европейския съюз. „За обикновените хора не се усети присъединяването ни към ЕС, защото всеки очаква промяна на битово ниво – да има по-хубави пътища, да си намери работа. А с присъединяването ни към ЕС целият народ влиза в една система с правила, които действат от столетия и са се доказали. Правила, които се спазват от другите европейски държави и затова те са богати, толерантни, с ценности, с особен морал“, посочи той. Уручев разказа за важните детайли от структурата на Европейският парламент и останалите институции на ЕС, за Европейската комисия и Европейският съвет и взаимоотношенията помежду им. Евродепутатът отговори изчерпателно на зададените му от младите хора въпроси. Той бе силно впечатлен от техните познания и активност.

След срещата евродепутатът разгледа базата на училището. Видя и антистрес залата, обзаведена със спортни уреди – боксовата круша и боксов чувал. По думите на директорката Мария Жайгарова това е единствената такава зала измежду училищата в Смолянска област.

Вирни се горе