EVN внесе ценови заявления в КЕВР за следващия ценови период от месец юли 2016 г. до месец юни 2017 г.

EVN внесе ценови заявления в КЕВР за следващия ценови период от месец юли 2016 г. до месец юни 2017 г.

Днес дружествата от групата на EVN България внесоха в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) своите заявления за цени на електро- и топлоенергия за своите клиенти през следващия ценови период юли 2016 г. – юни 2017 г. Няма промяна в параметрите на заявлението за цени на електроенергията за битови клиенти в Югоизточна България спрямо вече обявените от компанията на 29.02.2016 г. Според него е необходима промяна на дневната тарифа с 2,3% и на нощната тарифа с 3,5%.

Заявлението за цени на електроенергия отразяват необходимите средства за развитие и поддръжка на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България през следващия ценови период и разходите за обслужване на над 1,5 милиона битови клиенти Заявлението за цени на EVN България Топлофикация подкрепя намаляването на кроссубсидирането между цените на електрическата енергия, произведена по високоефективен начин и цените на топлинната енергия и прилагането на икономически обоснована норма на възвръщаемост. Заявлението отразява промените от началото на годината, според които НЕК вече изкупува високоефективно произведената енергия на база месечни сертификати.

Компанията залага 5.7% увеличение на преференциалната цена на електрическата енергия, произведена по високоефективен комбиниран начин, от 171 лв/МВтч (без ДДС) на 180,75 лв/МВтч (без ДДС).

Вирни се горе