EVN предупреждава за обаждания от лица, неправомерно представящи се за служители на дружеството

EVN предупреждава за обаждания от лица, неправомерно представящи се за служители на дружеството

В EVN България постъпиха сигнали от клиенти от района на община Стралджа (област Ямбол) за това, че са получавали телефонни обаждания от лица, неправомерно представящи се за служители на дружеството. Тези лица са уведомявали клиентите за неплатени фактури за електроенергия и са ги приканвали да се обадят на телефонен номер започващ с префикс 0900, който по никакъв начин не е свързан с EVN България, за да не бъде преустановено електрозахранването им, съобщиха от дружеството.

EVN България напомня, че телефонните номера на денонощия телефонен център на дружеството започват с префикс 0700. Те са официално обявени от дружеството и не са променяни от години. При всяко обаждане от страна на дружеството към клиент се следва задължителен протокол: представяне на оператора с двете имена и повода за обаждане.

EVN България приканва всички клиенти при подобни обаждания да изискват както идентификация на обаждащия се, така и сравнение на своите клиентски данни и номер на измервателна точка (ИТН). При най-малкото съмнение в легитимността на обаждащия се, клиентите следва да се обадят на тел. 0700 1 7777, както и да сигнализират на органите на МВР.

Вирни се горе