EVN отбелязва Деня на Земята със събрани повече от 29 200 кг. хартия за рециклиране

EVN отбелязва Деня на Земята със събрани повече от 29 200 кг. хартия за рециклиране

EVN България отбелязва Международния Ден на Земята на 22 април 2013 г. с 29 236 кг хартия, която сътрудниците на дружеството събраха и предадоха за рециклиране през 2012 г., съобщиха от пресцентъра на енергийното дружество.

Разделното събиране на отпадъците в административните сгради на дружеството, което беше въведено във всички офиси на дружеството през септември 2011 г., е част от дейностите на EVN България за опазване на околната среда и биоразнообразието.

Събраното през 2012 г. количество хартия се равнява на спасени от изсичане около 438 дървета или приблизително гора с площ от 10 декара.

Само преди няколко седмици дружеството отбеляза втората годишнина от проекта „EVN Горичка” до Стара Загора. През април 2011 г. сътрудници на дружеството участваха в засаждането на 6000 дръвчета тип кедър в местаноста Дъбрава до Стара Загора. Проектът има за цел възстановяването на 30 декара горски фонд, който е бил унищожен от пожар през 2007 г.

Същевременно EVN България провежда активна съвместна дейност с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Зелени Балкани за обезопасяване на стълбове от електроразпределителната мрежа при евентуален контакт с птици. Допълнително EVN България монтира платформи за обезопасяване на щъркелови гнезда на стълбове от електроразпределителната мрежа. Като част от действията си за насърчаване на пестеното на ресурси дружеството активно участва в международната инициатива „Часът на Земята” и провежда образователни програми по енергийна ефективност в училища в Югоизточна България.

Вирни се горе