EVN: Дейността ни е изцяло в съответствие със законовите ни задължения

EVN: Дейността ни е изцяло в съответствие със законовите ни задължения

Във връзка със 7-дневния срок, даден от ДКЕВР на EVN България Електроснабдяване да извърши плащане към НЕК, компанията заявява, че все още има некомпенсирани разходи от НЕК към нея, свързани със задължителното изкупуване по закон на енергията от ВЕИ за периода 01.07.2012 г – 31.07.2013 г. Това е факт, който не се отрича от нито една държавна институция, което дава основание на EVN България Електроснабдяване да реши как да изпълни своите договорни отношения с НЕК: или чрез извършване на плащания, или чрез прихващане на задължения срещу дължими вземания от НЕК.

С цел отхвърляне на всякакво съмнение, EVN България Електроснабдяване няма да извърши исканото от ДКЕВР плащане към НЕК, тъй като вече е заплатила въпросната сума през посочения по-горе период, в изпълнение на законовите си задължения към ВЕИ производители, заявиха от дружеството.

Предвид създадената ситуация в сектора, компанията потвърждава своята готовност да участва в конструктивен диалог за намиране на разумно решение при равно третиране на всички участници. EVN България Електроснабдяване очаква всички отворени въпроси да бъдат решени заедно с ДКВЕР и НЕК по пътя на преговорите.

Вирни се горе