Емануил Консулов подготвя нова книга

Емануил Консулов подготвя нова книга

Днес „човекът – вестник” празнува рожден ден

Шеста поредна книга предстои да издаде нашият колега и приятел Емануил Консулов. Тя носи заглавието „Мома е мома родила”. Дванадесетте разказа в книгата отново са посветени на любовта, която според Консулов е най-хубавото нещо в живота на човека. „Освен че разказвам за любовта, исках да мирише малко и на родопско, затова избрах това заглавие. Едва ли има родопчанин, който да не знае тази родопска песен – „Мома е мома родила…, а и един от разказите в книгата ми, носи същото заглавие”, каза авторът.

Емануил Консулов е дългогодишен журналист във вестник „Родопски устрем”, а от 25 години издава вестник „Чар” – списва го сам, но разчита на финансовата подкрепа на семейството си, приятели и много дарители. Наричат Консулов „човекът – вестник”.

Силата и ведростта на духът му, позитивното настроение и чувството му за хумор са завидни. С тях той впечатлява и зарежда всеки, до когото се докосне. Гордее се с пълноценния си живот, с дирята, която ще остави след себе си и разбира се с душата си, която е съумял да запази от злобата и чернилката на ежедневието и да продължава да гледа позитивно на нещата, да търси чара на Родопа планина и красотата в сърцата и душите на родопчани.

Честит рожден ден, колега Консуле, бъди жив и здрав, не губи творческата си амбиция и желанието си да показваш красотата на Родопа планина и чистотата на родопската душа!

Вирни се горе