Екипите на EVN успяха да възстановят електрозахранването в 60 населени места

Екипите на EVN  успяха да възстановят електрозахранването в 60 населени места

Общо 111 аварийни екипа на EVN България продължават да работят за пълното mвъзстановяване на електрозахранването в засегнатите райони

Екипите на EVN България успяха да възстановят електрозахранването за 60 населени места вЮгоизточна България. Основната част от тях са в Родопите и района на Карлово. Общо 53 екипа на дружеството в областта продължават работа по възстановяване на електропроводи и възстановяване на стълбове. Нормална е ситуацията в области Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Ямбол.

Общо 111 аварийни екипа на EVN България продължават днес да работят за възстановяване на електрозахранването в районите с аварии. Екипите са оборудвани с високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти. В посочените райони се възстановяват скъсани въздушни електропроводи, изграждат се нови стълбове от мрежата. По много електропроводи се извършва физически обход по дължината на линията.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

Вирни се горе