Екипи на пожарната извършиха 6 аварийно-спасителни операции през изминалото денонощие

Екипи на пожарната извършиха 6 аварийно-спасителни операции през изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията на област Смолян от екипи на ОУ ПБЗН – Смолян са извършени 6 аварийно-спасителни дейности и помощни операции. Екипите са отстранявали опасни ледени висулки и са изтеглили закъсали товарни автомобили.

Най-напред вчера в 10.59 ч. е получено съобщение за надвиснали ледени висулки от покрив на жилищен блок в гр.Смолян, на ул.”Бр.Шукеров”. Произшествието е ликвидирано от екип на група “Спасителна дейност” при ОУ ПБЗН – Смолян. В 13.44 ч. пък е получено съобщение за надвиснали ледени висулки от покрив на административна сграда в с.Баните. Висулките са отстранени от екип на РС ”ПБЗН” – Баните.

Около 13.30 ч. е съобщено за закъсал товарен автомобил “Ивеко” на пътя Смолян – Пловдив. Екип на група “Спасителна дейност” при ОУ ПБЗН – Смолян изтегля автомобила с помощта на стоманено въже. В късния следобед – 16.50 ч. е получено съобщение за закъсал товарен автомобил “Волво” до хотел в с.Широка лъка, общ. Смолян. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ”ПБЗН” – Пампорово. Малко след 17 ч. товарен автомобил “Скания” е закъсал на пътя Девин – Михалково. Произшествието е ликвидирано от РС ”ПБЗН” – Девин. Рано тази сутрин – в 04.51 ч. е получено съобщение за закъсал товарен автомобил “Рено” на пътя Пампорово – Пловдив. Екип на група “Спасителна дейност” при ОУ ПБЗН – Смолян изтеглил автомобила.

Вирни се горе