Две структури на ДНЕС са създадени в Чепеларе и Златоград

Две структури на ДНЕС са създадени в Чепеларе и Златоград

Две нови структури на Гражданско движение ДНЕС са създадени в Чепеларе и Златоград, обяви координаторът на ДНЕС – Смолян Ралица Данчева.

Голям е броят на подадени заявления за членство в Движението. Люба Ангелова сподели за проблемите на малките градове, поставени на учредителните събрания.

Ралица Данчева уточни, че само за последната седмица са подадени 6 жалби относно некоректност на мобилния оператор М-тел и че адвокатите са предприели необходимите стъпки и са получили отговор на две от тях.

Тя разказа и за срещата на членове от движението с новоизбрания кмет на общината Николай Мелемов.

Координаторът разказа за обсъдените проблеми и подписаното Съгласие за сътрудничество с представителите на ДНЕС – Смолян за инициативите, станали предмет на разговора.

По отношение на постигнатото от ДНЕС на национално ниво Данчева каза, че представители на Движението участват активно в подготовката на промените в Закона за електронните съобщения. На въпрос какви са конкретните искания на ДНЕС Ралица Данчева отговори, че основните от тях са –

  1. Да се създаде специализирана институция – арбитраж, представляваща особена юрисдикция за решаване на спорове между потребителите и доставчиците на мобилни услуги, която да има ясни правомощия и задължителен характер.

  2. Да бъде завишен размерът на глобите, налагани на мобилните оператори при установени техни нарушения, особено на долните им граници.

  3. Да се вземе бързо решение в кой закон да се реши проблема с вредното влияние на електромагнитните излъчвания на антените на мобилните оператори, монтирани в непосредствена близост до детски градини, училища, болници и жилищни сгради.

Вирни се горе