Двама братя в люта конкурентна битка за директор на училище

Двама братя в люта конкурентна битка за директор на училище

61-годишният Любомир Колев спечелил мястото в ОУ „Васил Левски” в село Средец, брат му Славчо се оттеглил преди конкурса

Двама братя от родопско село удивляват с вечното си съперничество. Любомир и Славчо Колеви от Гърнати бяха кандидати за кмет, били са конкуренти на застрахователния пазар, в търговията и в какво ли не. Сега спорят за поста на директор на училище, пише „24 часа”. “Аз първи си подадох документите за обявения конкурс. Брат ми, като видя, отишъл и поискал и той да участва”, казва по-малкият Славчо, който е на 54 г.

“Размислих обаче и реших да отстъпя – просто не се явих на конкурса, не отидох и да си оттегля документите. Подсказаха ми, че брат ми е фаворит при настоящата власт”, обяснява Славчо.

61-годишният Любомир обаче се явил на конкурса и го спечелил. Желаният пост е директор на основното училище “Васил Левски” в с. Средец. Преди конкурса Любомир е и временно управляващ директор, тъй като в края на м.г. предишният се пенсионирал.

Той е и учител в родното си с. Гърнати, където децата получават само начална степен на образование.

Спорът е може би за най-неблагодарното за управление училище. То е в Средец, защитено е. В него учат 33 деца от 4 села. Заплатите на учителите се бавят с 5 месеца заради борчове на училището от 67 000 лв., направени преди 5 г., когато не е било защитено.

Състоянието му според местните е окаяно – оборудването не било подновявано от 1972 г. При преструктурирането от средно в основно държавата е дала 90 000 лв., които обаче потънали безследно.

Вирни се горе