Достойна постъпка: Деца от Мадан върнаха чанта пълна с документи и пари

Достойна постъпка: Деца от Мадан върнаха чанта пълна с документи и пари

При игра на криеница в междублоково пространство вчера в град Мадан около 18.00 ч., група деца намират изгубена мъжка чанта, пълна с документи, два телефона и много пари. Децата са приятели на различна възраст – от 7 до 14 години от града, които прекарвали лятната си ваканция, играейки на любимата си игра – криеница. След като намерили чантата, веднага сигнализирали на полицията в Мадан и върнали изгубената вещ на притежателя, разказаха за достойната постъпка на младежите от пресцентъра на полицията в Смолян.

Мъжът е 35-годишен от Мадан, който сутринта на същия ден отишъл в полицията и съобщил, че преди няколко дни, изгубил чантата си с лични документи, телефони, ключове и сумата от над 1000 лева. За негов късмет, чантата била намерена от шест малчугани, които проявили съобразителност и му я върнали без колебание.

Въпреки голямата сума пари, групата от малки и големи, не се поблазнили, веднага намерили начин да съобщят на полицията и да зарадват човека, на който му се е случило да изгуби лични и важни за него вещи.

Вирни се горе