Доброволческо реалити ще се проведе в „Училище сред природата” в с.Гудевица

Доброволческо реалити ще се проведе в „Училище сред природата” в с.Гудевица

Доброволческо реалити ще се проведе от 29.04 до 01.05.2017 в обучителния център „Училище сред природата” в с.Гудевица в Родопите!!!

Доброволческото реалити е традиция за МИКЦ“Аз Мога“ и младежите в Смолян от 2009г. Програмата е успешна на ниво създаване на нагласи за доброволчество и включване в доброволчески дейности след приключване на обучението. Самото обучение се провежда в реална среда сред дивата родопска природа в работа с местната общност в село Гудевица, село Лагът, село Гоздевица и село Арда. По време на обучението се създават реални доброволчески дейности, които се реализират в свободното пространство на МИКЦ – АЗ МОГА Смолян.

Програмата е предвидена за участници на всякаква възраст. Създадена, за да се ползва сред участниците за развиване на практически познания за екологичното строителство, старинните техники за работа с глина и приключенията сред природата. Освен това дейностите стимулират в участниците уменията за работа в екип, взаимопомощ и подкрепа, както и съзнателното взимане на решения и поемане на лична отговорност. Програмата включва работа с глина и измазване на стени в сградата на читалището, пребиваване сред природата, походи, посещения на защитени територии и екстремни преживявания. Чрез организиране на доброволчески лагери възобновяваме старото училище и го превръщаме в съвременен обучителен център за деца и младежи. През годините сме изградили и спазваме стройна система от правила за безопасност, като изключваме всички рискови фактори в обученията и курсовете, които провеждаме.

Очаквани резултати:

• Повишена ангажираност и мотивация за включване в обществения живот. • Развитие на умения за толерантност и взаимопомощ. • Развитие на компетенции в сферата на екипната работа и взаимодействие. • Подобрени и създадени положителни нагласи за включване в доброволчески дейности. • Подобряване на уменията на младите хора за планиране на доброволчески дейности.

За записване: https://docs.google.com/forms /d/e/1FAIpQLSf1kBr4Eew7S9cHCvktZeosWLsIFg_BRHQFwIdMH-2Txcv8LQ/viewform https://www.facebook.com/events/1304066696296258/

Вирни се горе