До 20 септември се приемат заявления по Училищните схеми за плодове, зеленчуци и мляко

До 20 септември се приемат заявления по Училищните схеми за плодове, зеленчуци и мляко

Държавен фонд „Земеделие“ напомня, че от 15 август до 20 септември тече приемът на заявления за участие в Училищните схеми за доставка на плодове и зеленчуци/мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 година. Документи за подпомагане се приемат в областните дирекции на Фонд „Земеделие”.

След 20 септември, когато приключва срокът за прием, ще бъдат разгледани всички подадени заявления за участие. На 31 октомври 2016 г. списъците с одобрените и отхвърлените кандидати в Училищните схеми за доставка на плодове и зеленчуци/мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 г. ще бъдат публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

Право да кандидатстват за доставки на плодове, зеленчуци и мляко в детски градини и училища в страната имат учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Училищните схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци и мляко обхващат децата от първа до подготвителна група в държавните, общинските и частните детски градини, както и децата от подготвителната група и учениците от І до IV клас в държавните, общинските и частните училища. Прилагането на схемите се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ) и от държавния бюджет.

Вирни се горе