Днес се провежда кръгла маса „В кадър: Смолян, Родопите”

Днес се провежда кръгла маса  „В кадър: Смолян, Родопите”

Община Смолян, Регионалният исторически музей „Стою Шишков” и Асоциацията на родопските общини организират днес традиционна Кръгла маса, която тази година е на тема „В кадър:Смолян, Родопите”. Кръглата маса ще бъде открита от кмета на община Смолян Николай Мелемов. Модератор на заседанието е директорът на РИМ – Смолян Таня Марева. Резултатите от археологическите проучвания на крепостта Калето край смолянското село Кошница ще бъдат представени от двамата археолози в смолянския музей Дамян Дамянов и Николай Бояджиев.

Дейностите по европроекта за популяризиране на културното наследство на Родопите и на област Еврос в Гърция, осъществяван от Асоциацията на родопските общини, ще бъдат обобщени от изпълнителния директор на АРО Златка Николова, съобщиха организаторите.

За Биоразнообразието в Родопите и езерото Вистонида – предпоставка за икономически растеж чрез активно териториално сътрудничество, ще говори от името на община Смолян Ефтима Петкова, директор на дирекция „Икономическо развитие, проекти, програми и международни и младежки дейности“.

Фотографът Сашо Сарандалиев и Петър Апостолов от ПМГ „Васил Левски“ – Смолян ще говорят за „Културното наследство на Смолян и околностите му в обектива на „Аз, фотографа“ от ПМГ – Смолян по Проект „Успех“.

Директорът на РИМ – Смолян Таня Марева ще завърши с темата „Споделени образи от една изложба за Родопите, България и Европа (фоторазкази за пастири)”.

Предвидена е дискусия по представените доклади. Кръглата маса ще се проведе днес от 13,30 часа в зала 247 в сградата на Общинска администрация Смолян.

Вирни се горе