Днес миньрите ще си получат заплатите, Горубсо с нов собственик

Днес миньрите ще  си получат заплатите, Горубсо с нов собственик

Подписано е споразумение и работниците от “Горубсо Мадан” ще си получат заплатите днес.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който снощи бе в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, където цял ден се водеха преговорите за проблемите на “Горубсо”.

“Валентин Захариев прехвърля своите дългове към Николай Вълканов, а той се оправя с банката инвеститор – Първа инвестиционна банка”, заявил Бойко Борисов след края на преговорите.

Премиерът благодари и на трите страни, че са се споразумели и в негов стил допълни:

“Нямаше да си ходят, ако не се споразумеят”.

Това означава, че новият собственик на “Горубсо Мадан” е обединението “Върба Батанци” АД, което е създадено преди три години, каза управителят на обединението Николай Вълканов. Акционерите в това обединение са “Минстрой Холдинг” и “КЦМ Пловдив”.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев каза след разговорите, че това е най-добрата развръзка.

“След като бъдат платени заплатите трябва да бъде направена съответната уговорка за разплащане на осигуровките, условията за безопасност, така че хората да не останат без работа. Другото е, че работниците не искаха Валентин Захариев да е в управлението, защото се надяват на по-добро управление и по-добър мениджмънт. Надявам се, че ще си получат не само заплатите, но ще имат и гарантирано бъдеще”, допълни министър Добрев.

Вирни се горе