Деца със СОП поздравиха майките си за 8-ми март в Златоград

Деца със СОП поздравиха майките си за 8-ми март в Златоград

Общинският КС на „ДНЕС” – Златоград, ОУ „Васил Левски” и Ресурсен център – Смолян организираха тържество за 8 март „Обичам те, мамо” с деца със СОП и техните майки.

В празника участваха деца от училището в Златоград, деца със специални образователни потребности от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” с. Долен, техни съученици и майки.

Със своите поздравления, танци и съвместни игри с майките децата със СОП показаха, че всяко дете е уникално и притежава талант, а техни съученици дадоха урок за толерантност на всички присъстващи. Майките бяха истински развълнувани и щастливи от изявата на своите деца.

В организацията на тържеството взеха участие Д. Карасингерова – координатор на „ДНЕС” – Златоград, ресурсните учители към Ресурсен център и учителки от ОУ „Васил Левски” – Златоград, които подготвиха децата и ги подкрепиха в техните изяви.

На тържеството присъстваха директорът на Ресурсен център – Смолян Мария Семерджиева, Ралица Данчева – областен координатор на „ДНЕС” – Смолян, директорът на училището Н. Пашова, представители на община Златоград и местни медии.

Директорът на Ресурсен център – Смолян г-жа Семерджиева отправи поздрав към децата, като им пожела много здраве и още много такива вълнуващи празници.

Областният координатор на „ДНЕС” поздрави присъстващите с празника от името на Движението и пожела на майките винаги да имат светлина в очите и ентусиазъм в сърцата, за да помагат на техните деца да преодоляват бариерите.

Вирни се горе