Деца рисуват на тема „Как искаме Европейският съюз да промени моя град”

Деца рисуват на тема „Как искаме Европейският съюз да промени моя град”

Областен информационен център гр. Смолян, съвместно с Централен информационен и координационен офис, организират конкурс за детска рисунка на тема „Как искаме Европейският съюз да промени моя град”. Целта на инициативата е сближаване на различните възрастови групи за бъдещото развитие на област Смолян, както и да се подчертае ролята на Европейския съюз в този процес.

Конкурсът стартира на 17 септември 2012 г., като ще се проведе на две нива – регионално и национално. Участниците са разделени в две възрастови групи от – от 6 до 10 години и от 11 до 12 години. Рисунки ще се събират в офиса на Областен информационен център гр. Смолян, в срок до 19 октомври (петък) 2012 г. Специално сформирана комисия, включващи изявени личности от региона ще оценява рисунките в периода 22 – 31 октомври. Излъчва се по един победител в двете възрастови групи, обясниха организаторите.

Двамата победители получават награда МР3 плейър, а за останалите участници са осигурени поощрителни награди.

В деня на будителите (01.11.2012г.) в офиса на ОИЦ гр. Смолян, се организира награждаване на победителите, в присъствието на кандидатите, журито, официални гости и медии.

След приключване на регионалната фаза на конкурса, рисунките на победителите се изпращат в Централен информационен и координационен офис в Министерски съвет, София за участие в националния конкурс, който ще се проведе по същата методика.

Националният кръг ще приключи на 21 декември, когато министър Томислав Дончев ще връчи лично наградите на отличените. Победителите ще получат SPS конзола, а останалите деца – комплекти блокче и пастели. Надяваме се, че атрактивните награди ще провокират детската фантазия да предоставят идеите си за по-добър живот, пречупен през призмата на детски очи, допълниха от ОИЦ-Смолян.

Вирни се горе