Деца от полицейската академия влизат в роли на детективи

Деца от полицейската академия влизат в роли на детективи

“От местопрестъплението – Смолян” – демонстрация на участниците в Детска полицейска академия при ОД МВР – Смолян, ще се проведе днес от 14.30 ч. на площад “Свобода” в Смолян, обявиха от пресцентъра на полицията.

Пред свои връстници от гр. Смолян, членовете на Детска полицейска академия при ОД МВР – Смолян ще демонстрират как, използвайки знанията и уменията, придобити по време на обучението в академията, ще разкрият извършителите на две престъпления. С помощта на разследващи полицаи и експерти от ОД МВР, децата ще извършат огледи на местопроизшествията, ще съберат веществени доказателства и следи, ще разпитат свидетели и ще разкрият извършителите на престъпленията, съобщи говорителят на полицията.

Целта на тази демонстрация е да даде поле за изява на учениците, преминали обучение в Детска полицейска академия при ОД МВР – Смолян и да запали интерес у други деца и младежи към работата на полицията и към оказване на съдействие на органите на реда за разкриване на престъпления.

В Детската полицейска академия членуват 30 деца от 5-ти до 8-ми клас от ОУ “Стою Шишков” – с. Търън, уточниха от полицията.

Вирни се горе